Wat is
Power Yoga

Dynamische aanpak

Power Yoga een krachtige en dynamische vorm van yoga. De individuele houdingen worden in een aaneengeschakelde serie beoefend. De ademhaling (ujjaij), die de verbinding vormt tussen lichaam en geest, speelt hierbij een belangrijke rol. Door beoefening van Power yoga verbeteren niet alleen je conditie, spierkracht en soeplesse, je voelt je ook energieker en kalmer. Dit is een Yang vorm van yoga beoefening.

Yoga voor mentale veerkracht

Power Yoga (ook Yang Yoga) heeft ondanks dit fysieke aspect wel alles met yoga te maken. Ook innerlijk verander je namelijk als je Yoga beoefent. Emoties, spanningen en allerlei angsten sla je als mens op in je systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen emoties worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen. Je mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

Totale aanpak

De nadruk ligt vooral bij het fysieke. Het is een lichaamsoefening, waarin je totaal als mens beschouwd wordt. Tijdens een Power Yoga practice komen fysieke kracht, mentale kracht, souplesse, conditie en balans allemaal aan bod. Hierdoor worden alle systemen in het lichaam verbeterd.

Fysieke voordelen

Power Yoga kan helpen om het hormonale stelsel te verbeteren, de bloesomloop te stimuleren, het hart krachtiger te maken en het zenuwstelsel door de juiste ademhalingstechieken meer tot rust te brengen. Bovendien helpt het de spijsvertering en geeft het een stimulans aan het afvoersysteem.

Voor wie

Geschikt voor
Power Yoga is geschikt voor iedereen die meer spierkracht wil ontwikkelen en goed wil leren ademhalen.

Wanneer

rooster
  • Maandag 20:15 uur
  • Donderdag 19:00 uur

Team

Docenten
  • Diana Soijo

Contra-indicaties

niet geschikt voor
  • Extreem hoge bloeddruk
  • Herstellend van zware operatie
  • Korter dan 3 mnd bevallen