fbpx
Skip to main content

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

Yoga

Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga biedt voordelen zoals: Vermindering van stress – Vergroting (lichaams-)bewustzijn – Verbeteren van houding en flexibiliteit – Opbouw van kracht, versterken van spieren – Brengt het lichaam in vorm – Verbeteren van balans – Herstel van blessures – Verlichten van aandoeningen en klachten – Het versnellen van je metabolisme – Innerlijke rust – Leven in het hier en nu – Verhogen van energie en passie – Jezelf openstellen voor verandering, fysiek en geestelijk – Meer van het leven genieten.

 

Wat moet ik weten als ik met yoga begin?

Een reden om yoga te doen is dat je je goed gaat voelen. Yoga ontspant, geeft energie en je wordt er soepeler en sterker van. Het belangrijkste is dat je nooit iets doet wat niet goed voelt, dan is het meestal ook niet goed. Natuurlijk voel je spieren strekken en ervaar je soms forse inspanning bij kracht. Forceer je nooit zodat je geen blessures krijgt. Als je een waarschuwende pijn voelt, ga een stukje terug in je houding of stop. Ieder lichaam is anders gebouwd, heeft andere gewrichten of spieren die van nature soepel of stug zijn. Spiegel je niet aan yogaplaatjes of anderen in je les. Luister naar de intelligentie van jouw lichaam en geniet van je beoefening.

Yoga is geen competitie; niet met een ander en zeker niet met jezelf.
Welke les moet ik kiezen?

Welke les je kiest, is afhankelijk waarvoor je yoga wilt beoefenen. Je kunt altijd bellen met Diana voor advies over je leskeuze: 06 – 21 86 3997.

Soms moet je eerst wat lessen in verschillende stylen proberen zodat je kunt ervaren welke yogavorm en docent bij je past. 

Ik ben niet lenig. Kan ik wel yoga doen?

Bij yoga breng je je lichaam in beweging, zodat alles beter gaat functioneren (stromen) en je je daardoor beter voelt. Iedereen kan yoga doen. Leniger worden, is een bijeffect van yoga.

Mijn denken is altijd druk. Is yoga wel iets voor mij?

Bij je beoefening gaat het niet om je gedachten te stoppen maar meer om bewust te worden hoe de geest werkt. Je wordt bewust hoe je gedachten is in het moment, zonder je daar tegen te verzetten als je gedachten onrustig zijn. Of jezelf daarover te veroordelen. Je zult merken dat je gedachten op een gegeven moment vanzelf rustiger worden.

Is yoga een religie?

Nee, yoga is geen religie. Yoga is een filosofie. Geschriften over yoga gaan over spirituele groei, bewustwording en controle van het fysieke en mentale lichaam.

Lessen

Wat moet ik weten als ik bij Dianamisch lessen wil volgen?

Je kunt flexibel zijn in je leskeuze, aantal en -tijdstip. Of je komt op vaste momenten voor meer ‘weekritme’. Je kunt daarvoor een abonnement, 5 lessenkaart nemen of losse lessen volgen.

Het hele jaar is er les met uitzondering van de officiële feestdagen. In de schoolvakanties is er een vakantierooster. En circa 1 week sluiting rond kerst- en nieuwjaar. En zal bij vakantie van Diana lessen komen te vervallen.

Twijfel je welke les bij jou past, dan kan je altijd overleggen, bel 06 – 21 86 3997.

Proeflessen kun je geheel zelfstandig via ons online agenda inplannen wanneer het jou uitkomt.

Moet ik me aanmelden voor een proefles? En daarna?

Ja, je meldt je aan voor een proefles via ons online systeem. 
Klik hier voor uitgebreidere uitleg over het volgen van een proefles.

Uiteraard mag je altijd bellen met 06-21 86 3997

Hoe laat moet ik er zijn, hoe bereid ik me voor en wat trek ik aan?

De deur gaat 10 minuten voor de les start open.  Als er les gegeven wordt, wees dan zo stil mogelijk voor de deelnemers die van hun les aan het genieten zijn. Uiterlijk 5 minuten voor de les start wordt je in de zaal verwacht. Zodat de les op tijd en ongestoord kan starten.

Bij de Power Yoga en Yin Yang trek je sportkleding aan wat goed aansluit op je lijf. Dan hoef je je ook geen zorgen te maken dat je iedere keer je shirt omhoog glijd en je in je bezig bent je buik te bedekken. 

De Specials en Yin Yoga is comfortabele kleding prima.

Voor de yogales is het advies om vanaf 2 uur van te voren niet of alleen een lichte maaltijd te eten. Drink altijd na de les voldoende water of thee om je nieren te ontlasten.

Hoe zit het als een les vol is?

Je kunt je aanmelden voor de wachtlijst via de online agenda. Dit is een button met daarom “wachtlijst”. Zodra iemand zich afmeld voor de les krijg je automatisch een mail dat je jezelf definitief kunt aanmelden voor de les.

Met hoeveel deelnemers gaat een les door?
Bij een minimum van 3 deelnemers gaat een les door. Je wordt automatisch gemaild vanuit het eversports systeem indien de les niet doorgaat. Deze melding krijg je 1 uur van tevoren doorgemaild. Je kunt natuurlijk altijd zelf de app van Eversports in de gaten houden.
Ik heb een blessure of medische aandoening?

Deelname aan de lessen of activiteiten van Power Flow Yoga zijn altijd op eigen (medisch) risico. Het is raadzaam bij twijfel altijd eerst een (huis)arts of specialist te raadplegen of het voor jou verantwoord is, om aan de door jouw gekozen activiteit te gaan deelnemen.

Is het verantwoord volgens je arts, begeleiden we jou bij het kiezen van de juiste les en tijdens de les passen we oefeningen aan waar nodig. 

Klik hier voor het nalezen van de Algemene voorwaarden en medische disclaimer.

Wat trek ik qua kleding aan?
  • Power Yoga / Yin Yang Yoga trek je een sportlegging aan en een sporttop.
  • Yin Yoga trek je comfortabele kleding aan waarin je je vrij kunt bewegen.

Online agenda “Eversports”

Hoe kan ik mij aanmelden voor de les?

Wil je een les volgen dan kun je op ieder gewenst moment van de dag jezelf aanmelden. De eerste keer maak je een account aan zodat je toegang krijgt tot de agenda. In de agenda zie je welke lessen je kunt volgen en kan je jezelf aanmelden voor de les.

Ga naar https://club.fitmanager.com/login/1279

 

Hoe betaal ik mijn lessen?

Je betaalt online via IDeal je lessen. Zo hoef je niet na te denken als je in de studio de les wilt volgen. Je hebt alles al veilig online geregeld in je eigen tijd.

Iedere keer als een les wilt volgen, meld je dan aa voor de les en er zal dan automatisch tegoed van je strippenkaart worden afgehaald. 

Kan ik mij afmelden voor een les?

Afmelden van een les kan tot maximaal 2 uur van te voren. Indien in het uur voorafgaand aan de les wordt geannuleerd, wordt de les volledig in rekening gebracht.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een abonnement zoals bijvoorbeeld een maandkaart onbeperkt gelden dezelfde regels voor annuleren. Indien met een abonnement deelnemer niet tijdig annuleert en dit komt meer dan 3 keer voor is Power Flow Yoga gerechtigd de toegang tot de studio te weigeren zonder restitutie van het abonnement.

Welke abonnementen en strippenkaarten zijn er?

De filosofie bij Power Flow Yoga is dat iedereen flexibel lessen kan volgen. Zo onstaat er een prettige sfeer in de studio waar iedereen “vrijwillig” een les volgt en niet omdat je een “abonnement 1 maal per week” je het verplicht.

Wil je weten welke er beschikbaar zijn klik hier.

Is er een App voor je telefoon om je aan te melden voor de les?

Ja, die is er!
Ga naar de App Store of Google Play en zoek naar “Fitmanager”.

Download de app en log met je gegevens in. Klaar voor gebruik.

Ik kan niet alles vinden in mijn account.

Het fijne is aan onze online agenda is dat er een hele fijne hulppagina is waar alles staat.

Kom je er nog niet uit bel gerust met 06-21 86 3997